03/10/1403  
 
۱۳۹۰/۱۰/۱۲ ۰۸:۵۷
طبقه بندی:
  • اخبار رسانه ها
  • پروژه ها
چچ
پنج سامانه الکترونیکی حوزه سلامت رونمایی شد

در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی رسانه‌های سلامت انجام شد:

پنج سامانه الکترونیکی حوزه سلامت رونمایی شد

سامانه هوشمند پیام کوتاه سلامت به منظور افزایش سطح دانش و آگاهی مردم توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی راه‌اندازی شد. این سامانه که با هدف توسعه سواد سلامت جامعه طراحی شده است، در نظر دارد تا به سامانه‌ای در دسترس برای عموم مردم کشور و در هر زمان ممکن تبدیل شود.

در این سامانه افراد می‌توانند با عضویت در سامانه و ارسال یک عدد از شماره یک تا 9 در مورد موضوعات مختلف مرتبط با سلامت اطلاعات کسب کند. یکی از ویژگی‌های این سامانه، محاسبه وضعیت BMI است که نمایه‌ای برای ارزیابی وضعیت چاقی است. کاربران با ارسال اطلاعات وزن و قد خود، اطلاعات مفید مرتبط با وزن‌شان را دریافت می‌کنند. همچنین در این سامانه افراد می‌توانند اطلاعاتی مانند نکات بهداشتی روز، بیماری‌های رایج فصل، تغذیه مناسب فصل، نظرسنجی، مسابقه و غیره را با ارسال اعداد مختلف به شماره 1000264 دریافت کنند.

بودجه حوزه سلامت هنوز مشخص نیست
دکتر مرضیه وحید دستجردی در حاشیه مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی رسانه‌های سلامت که شب گذشته در مرکز همایش‌های رازی برگزار شد، درمورد میزان بودجه سال 91 وزارت بهداشت افزود: بودجه سال آینده نظام سلامت در حال بررسی است و هنوز میزان آن مشخص نشده است. وی تاکید کرد: خبرهای خوبی از بودجه سلامت شنیده‌ایم که امیدواریم این خبرهای خوب واقعیت داشته باشد. وزیر بهداشت همچنین در ارتباط با تکلیف سهم وزارت بهداشت از درآمد مازاد نفتی که 3 میلیارد دلار تعیین شده است، گفت: ظرف هفته‌های اخیر 299 میلیارد تومان از این میزان به وزارت بهداشت داده شده که آن را در ارتباط با اجرای بند ب ماده 34 در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور قرار داده‌ایم. دستجردی با تاکید بر کاهش هزینه‌های پرداختی از جیب مردم که در برنامه پنجم توسعه به آن اشاره شده است، تصریح کرد: تا پایان اجرای این برنامه سهم مردم باید به حداقل که همان 30 درصد است، برسد.  وی با عنوان این مطلب که پزشک فقط یک درمانگر صرف نیست، افزود: هم اکنون موضوع اخلاق پزشکی به صورت مدون در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود.

رونمایی از کتاب رسانه‌های دیجیتال و سلامت
در ادامه این مراسم، امیر حسین اسدی از مولفان این کتاب گفت: رشد روزافزون رسانه‌های مدرن و مجازی در جامعه و تاثیر این رسانه‌ها در فرهنگ، اقتصاد، سیاست، امنیت، دانش و فناوری جامعه، دست اندرکاران نظام سلامت را به تاملی ویژه در این حوزه هدایت می‌کند و گسترش اینترنت در کشور- تا جایی که رسانه‌ای به بزرگی تلویزیون نیز در حال ارایه برنامه‌های خود در بستر اینترنت بوده و نسل سوم تلفن همراه نیز آن را با سرعت 512 مگابایت ارایه می‌دهد- از یک سو و نقش و جایگاه رسانه‌های مدرنی مثل تلفن همراه، سامانه‌های مبتنی بر اینترنت، نرم‌افزارهای چند رسانه‌ای و بازی‌های رایانه‌ای در زندگی روزمره اجتماع، مباحث جدی و قابل بحثی است که می‌تواند تاثیرات شگرفی در فرهنگ سازی و ارتقای سلامت جامعه داشته باشد.
وی افزود: کتاب رسانه‌های دیجیتال و سلامت، تلاش دارد تا ضمن بازگو کردن مزایا و قابلیت‌های رسانه‌های دیجیتال، برخی از مضرات رسانه‌های دیجیتال و روش استفاده درست و بهینه از این فناوری‌ها را بازگو کرده و منبع اطلاعاتی مفیدی در راستای توسعه رسانه‌های نوین در نظام سلامت باشد. محتوای این کتاب با استفاده از منابع روز، مقالات علمی، سخنان اندیشمندان و نظرات نگارندگان تهیه و در دسترس قرار گرفته است. به طور قطع رسانه‌های دیجیتال نه تنها در ارایه آموزش، بلکه در ارایه خدمت به مردم می‌توانند نقش بسیار موثری ایفا کنند که به برخی از این توانمندی‌ها و تجارب موفق دنیا در این کتاب اشاره شده است. اسدی گفت: به دلیل گستردگی حوزه رسانه‌های دیجیتال و محدودیت به کارگیری آن در حوزه سلامت، سعی شده است تا دست اندرکاران نظام سلامت با این ظرفیت عظیم آشنا شده و تلاش کنند تا این رسانه مدرن، جایگزین برخی از روش‌های سنتی آموزش (که در مورد برخی از مخاطبان اثر بخشی لازم را ندارد) شود.وی ادامه داد: این کتاب می‌تواند مورد استفاده تمامی دست‌اندرکاران نظام سلامت، اعم از سازمان‌های وابسته به وزارت بهداشت و سایر سازمان‌ها به عنوان یک نقشه راه در راستای انتخاب رسانه موثر، مفید، سریع و ارزان قرار گیرد. مسلما دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی در رشته‌های مختلف علوم پزشکی که وظیفه عمده و اصلی آنان آموزش و ارایه خدمت به مردم است، به خصوص دانشجویان آموزش بهداشت در زمره مخاطبان اصلی این کتاب قرار دارند.

رونمایی از کتابخانه مجازی سلامت
سایت کتابخانه همراه سلامت که با همکاری دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت به رشته تحریر درآمده است، در ادامه مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی رسانه‌های سلامت با حضور وزیر بهداشت افتتاح شد.
فاطمه رخشانی، دبیر دومین جشنواره ملی رسانه‌های سلامت گفت: اینکه با استفاده از منابع روز، مقالات علمی، سخنان اندیشمندان و نظرات نگارندگان تهیه و در دسترس قرار گرفته است می‌تواند منبع اطلاعاتی مفیدی در راستای توسعه رسانه‌های نوین در نظام سلامت بوده و استفاده تمامی دست‌اندرکاران نظام سلامت، اعم از سازمان‌های وابسته به وزارت بهداشت و سایر سازمان‌ها به عنوان یک نقشه راه در راستای انتخاب رسانه موثر، مفید، سریع و ارزان قرار گیرد. مسلما دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی در رشته‌های مختلف علوم پزشکی که وظیفه عمده و اصلی آنان آموزش و ارایه خدمت به مردم است، به خصوص دانشجویان آموزش بهداشت در زمره مخاطبان اصلی این سایت قرار دارند. وی افزود: به طور قطع رسانه‌های دیجیتال می‌توانند در ارایه آموزش و خدمت به مردم نقش بسیار موثری ایفا کنند و تاثیرات شگرفی در فرهنگسرای و ارتقای سلامت جامعه داشته باشد. به دلایلی گستردگی حوزه‌ رسانه‌های دیجیتال و محدودیت به کارگیری آن در حوزه سلامت، سعی شده است تا دست‌اندرکاران نظام سلامت با این ظرفیت عظیم آشنا شده و تلاش کنند تا این رسانه مدرن، جایگزین برخی از روشی سنتی آموزش شود.
علاقه‌مندان می‌توانند برای دسترسی به این سامانه به آدرس الکترونیکیhttp://bualisina.net مراجعه کنند.

سامانه "بازی آنلاین سلامت" رونمایی شد
سایت سامانه "بازی آنلاین سلامت" که توسط دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت طراحی و راه‌اندازی شده است، در ادامه مراسم رونمایی شد.
فاطمه رخشانی، دبیر جشنواره گفت: سامانه بازی آنلاین سلامت در حقیقت نوعی ابزار آموزشی است که می‌تواند ادراک و توجه انسان‌ها از راه بازی به سلامت را افزایش دهند. بازی رایانه‌ای سلامت باعث آموزش آسان حوزه‌های مختلف سلامت به کودکان و نوجوانان و هدایت‌شان از طریق ابزار دیجیتال به داشتن زندگی سالم‌تر است. بازی می‌تواند مهارت‌های زندگی کردن را به کودک آموزش دهد و آموزش مهارت‌های زندگی سالم به کودکان از مزایای این بازی‌هاست. این بازی‌ها در تقویت و خلاق کردن ذهن انسان تاثیر بسزایی دارند. وی افزود:‌ دفتر آموزش و ارتقای سلامت از سال 88 با بررسی‌های متعدد در زمینه آموزش‌های موجود در جامعه و روش‌ها و رسانه‌های مورد استفاده و نیز بررسی علاقه‌مندی‌ها و ظرفیت‌های موجود در کشور و جامعه،‌ سعی کرده تا نقاط ضعف را شناسایی و برنامه ریزی موثر در مورد آن را اجرا کند. همچنین به دلیل گستردگی حوزه رسانه‌های دیجیتال و محدودیت به کارگیری آن در حوزه سلامت این موضوع در دستور کار قرار گرفت و کاربردی شدن، اقتصادی و موثر بودن این رسانه‌ها مورد بررسی قرار گرفت و راه‌اندازی سامانه، از برنامه‌های دیجیتال این دفتر است. هم اکنون تعداد 30 بازی دو بعدی سلامت در سایت قرار گرفته است و کودکان می‌توانند با مراجعه به سایت به صورت آنلاین، بازی‌های سلامت را انجام داده و محیط مسرت بخش سلامت محوری را تجربه کنند.  رخشانی در ادامه گفت:‌ آموزش به عنوان یک خدمت، باید جایگاه شایسته‌ای داشته باشد و ‌آحاد مردم در هر زمان، مکان و با هر سطح سواد، جنس و قومیتی باید آنچه در مورد سلامت، حفظ آن، بیماری‌ها و مراقبت از آن بدانند را به روش‌های مختلف و متنوع در اختیار داشته باشند. تعداد مخاطبان بازی‌های رایانه‌ای در سال‌های گذشته افزایش چشمگیری داشته و این بازی‌ها به یکی از پرطرفدارترین سرگرمی‌های موجود تبدیل شده‌اند. از این رو، بازی‌های رایانه‌های به دلیل توجه نسل جدید به آن از اهمیت بالایی در آموزش سلامت برخوردار است.  علاقه‌مندان می‌توانند برای دسترسی به این سامانه به آدرس الکترونیکی
 http://salamatgame.irمراجعه کنند.

سامانه الکترونیک مسابقه عکس سلامت هم رونمایی شد
سامانه الکترونیک مسابقه عکس سلامت در دومین جشنواره رسانه‌های سلامت رونمایی شد.
دبیر دومین جشنواره ملی رسانه‌های سلامت در ادامه این مراسم گفت: به دلیل گستردگی حوزه تصاویر و عکس‌های سلامت و محدودیت عکس‌های بومی در حوزه سلامت، راه‌اندازی سامانه‌ای برای تولید و استفاده از عکس‌های سلامت، در دستور کار قرار گرفت و کاربردی شدن، تنوع و افزایش استفاده از این تصاویر در سامانه عکس الکترونیک سلامت، مسیری در راستای مشارکت فعال نسل جوان در حوزه سلامت از طریق ارسال تصاویر سلامت و مشارکت در فرآیندهای مسابقه است. وی افزود: سامانه الکترونیک مسابقه عکس سلامت با برگزاری مسابقات آنلاین عکس و انتخاب پر بیننده‌ترین و پرامتیازترین آثار ارسالی در زمینه سلامت، به برترین آنها جوایز اهدا خواهد شد. علاقه‌مندان می‌توانند برای دسترسی به این سامانه به آدرس الکترونیکی http://salamtpic.ir مراجعه کنند.
منبع:
آدرس کوتاه شده: