20/10/1403  
 
۱۳۹۱/۰۲/۲۳ ۰۹:۴۱
طبقه بندی:
  • اخبار رسانه ها
  • فضای کسب و کار
چچ
ضرب العجل دو ماهه برای راه اندازی دیتاسنترهای استانی

ضرب العجل دو ماهه برای راه اندازی دیتاسنترهای استانی

مراکز داده 11 استان آذربایجان شرقی، اصفهان، مرکزی، همدان، فارس، بوشهر، خراسان رضوی، گلستان، خوزستان، قم و کرمان تا تیرماه امسال راه اندازی خواهند شد و دیتاسنترهای 20 استان دیگر نیز تا پایان امسال آماده بهره برداری می شوند.

به گزارش عصر ارتباط، راه‌اندازی دیتاسنترهای استانی در زیرمجموعه طرح شبکه ملی اطلاعات تعریف شده است تا بر اساس آن استان‌ها خدمات دولت الکترونیک و سایر خدماتی را که بر حسب نیاز شهروندان‌شان ارائه می‌دهند بر بستر یک شبکه ابری به صورت یکپارچه عرضه ‌کنند.
 مقدمات طرح مراکز داده استانی خردادماه سال گذشته با اعلام رضا تقی‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شد. به دنبال آن راه‌اندازی دیتاسنترهایی در 11 استان کشور در دستور کار قرار گرفت و به این ترتیب پیمانکاران 11 استان آذربایجان شرقی، اصفهان، مرکزی، همدان، فارس ، بوشهر، خراسان رضوی، گلستان، خوزستان، قم و کرمان متعهد شدند تا تیرماه امسال مراکز داده استان‌های طرف قردادشان را برای بهره‌برداری آماده کنند.

31 دیتاسنتر استانی در راه است
علی‌ حکیم‌جوادی رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، در خصوص وضعیت 20 استان دیگر کشور نیز گفت: «پاکات مناقصه 20 استان دیگر باز شده و طی هفته جاری نتایج آن اعلام و قراردادها هم بسته می‌شود. بر این اساس طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده تا پیش از پایان دولت دهم مراکز داده کلیه استان‌ها فعال و راه‌اندازی خواهند شد.»
او در ادامه از ارائه هرگونه اظهارنظری در خصوص بودجه تعلق‌گرفته به این طرح به دلیل جلوگیری از بروز مشکلات در روند اجرای مناقصات و همچنین تاثیرات نوسان نرخ دلار بر آن خودداری کرد.
با این وجود رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، اظهار امیدواری کرد تا با راه‌اندازی دیتاسنتر 31 استان کشور تا سال 92 امکان رسیدگی به مسائل استانی در درون استان‌ها و امکان اتصال آنها به شبکه ملی اطلاعات فراهم شود.
به گفته علی اصغر انصاری معاون توسعه مدیریت شبکه سازمان فناوری اطلاعات، راه‌اندازی مرکز مدیریت دیتاسنترهای استانی نیز در راستای فراهم کردن مقدمات راه‌اندازی دیتاسنترهای استانی از زمستان سال 90 در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.

دیتاسنتر استانی از نگاه برنامه پنجم توسعه کشور
به موجب بند الف ماده 46 قانون برنامه پنجم توسعه کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است نسبت به ایجاد و توسعه شبکه ملی اطلاعات و مراکز داده داخلی امن و پایدار با پهنای باند مناسب با رعایت موازین شرعی و امنیتی کشور اقدام و با استفاده از توان و ظرفیت بخش‌های عمومی غیردولتی، خصوصی و تعاونی، امکان دسترسی پرسرعت مبتنی بر توافقنامه سطح خدمات را به صورتی فراهم کند که تا پایان سال دوم تمامی دستگاه‌های اجرایی و واحدهای تابعه و وابسته و تا پایان برنامه، 60 درصد خانوارها و تمامی کسب و کارها بتوانند به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت متصل شوند. راه‌اندازی دیتاسنترهای استانی در راستای راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات عنوان شده که استان‌ها تنها تا پایان سال دوم برنامه پنجم توسعه کشور یعنی تا پایان سال جاری مهلت دارند مراکز داده امن داخلی خود را راه‌اندازی کرده و به بهره‌برداری برسانند.
همچنین طبق بند ب ماده 46 برنامه پنجم توسعه مبنی بر اینکه «تمامی دستگاه‌های اجرایی مکلفند ضمن اتصال به شبکه ملی اطلاعات و توسعه و تکمیل پایگاه‌های اطلاعاتی خود حداکثر تا پایان سال دوم برنامه بر اساس فصل پنجم قانون مدیریت خدمات کشوری اطلاعات خود را در مراکز داده داخلی با رعایت مقررات امنیتی و استانداردهای لازم نگهداری و به‌روزرسانی کنند و بر اساس آیین‎نامه اجرایی که قرار بود در شش‌ماهه اول برنامه توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت اطلاعات و معاونت، تهیه و به تصویب هیات ‎وزیران برسد، نسبت به تبادل و به اشتراک‎گذاری رایگان اطلاعات به منظور ایجاد سامانه‎های اطلاعاتی و کاهش تولید و نگهداری اطلاعات تکراری در این شبکه با تامین و حفظ امنیت تولید، پردازش و نگهداری اطلاعات اقدام کنند.» دستگاه‌های کشور نیز باید اطلاعات خود را در این مرکز داده منتقل کنند و در جهت توسعه و تکمیل پایگاه داده آن اقدام کنند.

 مراکز داده پلی به شبکه ملی اطلاعات
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه از جمله لایه‌های ایجاد زیرساخت شبکه ملی اطلاعات، ایجاد مراکز داده استانی است، هدف از ایجاد مراکز داده داخلی را به جریان انداختن اطلاعات در داخل کشور دانست.
خصوصا اینکه اطلاعات موجود در سطح دستگاه‌ها باید به صورت یکپارچه در مکانی نگهداری شوند که در این راستا طرح شبکه ملی اطلاعات ضروری به نظر می‌رسد.
ضمن اینکه با ایجاد یک شبکه ابری، دیتا‌سنترهای دیگری در استان‌های کشور می‌توانند در کنار این دیتاسنتر قرار گرفته و به صورت یکپارچه در کشور عمل کنند.
راه‌اندازی موتور جست‌وجوی ملی نیز در زمره طرح‌های زیرمجموعه شبکه ملی اطلاعات قرار دارد که پس از راه‌اندازی این شبکه و اتصال مراکز داده استانی به آن امکان جست‌وجو در میان اطلاعات آنها از طریق اینترانت کشور میسر خواهد شد.
منبع:
آدرس کوتاه شده: