04/10/1403  
 
۱۳۹۰/۰۸/۲۲ ۱۰:۲۳
طبقه بندی:
  • اخبار رسانه ها
  • اینترنت رگولاتوری
چچ
کاربران ، محرومان همیشگی کاهش قیمت اینترنت

کاربران ، محرومان همیشگی کاهش قیمت اینترنت

زمانی قرار بود کاربران اینترنت در کشور خسارت‌های وارده بر زمان و قطعی اینترنت را دریافت کنند و زمانی هم قرار شد تا متولیان برای کاهش نرخ پهنای باند اینترنت در ارایه به شرکت‌ها که نتیجه آن کاهش قیمت برای کاربران است، بکوشند اما با وجود وعده‌های بسیار برای توسعه زیرساخت و ارایه اینترنت با کیفیت و سرعت به همراه نرخ‌های پایین در ایران و با وجود اقدامات پراکنده‌ای که هر از چند گاهی انجام شده است تاکنون به قطعیت گفته نشده که اینترنت، برای مردم و کاربر نهایی چه میزان ارزان‌تر شده است.

ایسنا- چند سالی است که مسوولان وزارت ارتباطات از کاهش قیمت اینترنت خبر داده‌اند؛ اگرچه این کاهش با توجه به شرایطی که عنوان شده برای شرکت‌های اینترنتی اعمال شد، اما بحث مهم کاهش قیمت برای مردم و کاربران نهایی همچنان محقق نشده است و این سوال وجود دارد که کاربران نهایی چگونه باید از تخفیف تعرفه‌ اینترنت استفاده ‌کنند؟ و آیا لازم نیست بعد از وعده کاهش تعرفه اینترنت، به فکر افزایش کیفیت این خدمت نیز بود؟
هنوز پاسخ مشخصی برای این سوال که آیا رشد مثلا چند برابری ظرفیت پهنای باند اینترنت کشور تاثیری مستقیم بر توسعه دسترسی صددرصدی مردم به اطلاعات در شبکه جهانی اینترنت داشته یا خیر، داده نشده است.
شاید اینترنت در کشور ما، با توجه به تغییرات آن در سطح جهانی تعرفه روزآمدی ندارد و یا بنابر آمارهای موجود و با استدلال به گزارش‌های سازمان‌های بین‌المللی، نوسان معقول کشورهای پیشرو در عرصه ICT، توجه مستقیم به تغییرات این حوزه در ایران موجود نیست و نسبت به سرعت پایین و قطعی‌های بی شمارش، با قیمتی بالا در اختیار کاربران نهایی قرار می‌گیرد.
وزیر ارتباطات که از کاهش تعرفه پهنای باند به عنوان هدیه روز ارتباطات نام برد، تصریح کرده بود: ما هدیه‌ای را به مجموعه دادیم و آن هم این بود که هزینه‌های پهنای باند اینترنت را به میزان 20 درصد برای جاهایی که مستقیما از شرکت ارتباطات زیرساخت پهنای باند دریافت می‌کنند، کاهش دادیم و تقریبا همه‌ اپراتورها پهنای باندشان را از زیرساخت می‌گیرند.
ارایه‌ این تخفیف برای شرکت‌های ندا، مشروط به این شد که مستنداتی به وزارت ارتباطات ارایه دهند که این تخفیف را برای کاربران‌شان ارایه خواهند کرد؛ یعنی هر شرکت ندا که این تخفیف را برای کاربران نهایی‌اش اعمال و اجرایی کند، می‌تواند این تخفیف را بگیرد. اما بر اساس گفته‌های شرکت‌های اینترنتی با توجه به اعمال این کاهش از سوی شرکت‌ها هنوز این کاهش برای آنها اعمال نشده است.
اما از سوی دیگر برخی از مدیران شرکت‌های اینترنتی عنوان کردند: پهنای باند تنها درصد کمی از هزینه شرکت‌ها را به خود اختصاص می‌دهد و آنها هزینه‌های دیگری دارند، بنابراین با کاهش قیمت پهنای باند نباید انتظار کاهش چشمگیری در تعرفه اینترنت برای کاربران را داشت.
این شرکت‌ها معتقدند: باید دولت پهنای باید را به صورت رایگان در اختیار آنها قرار دهد که شاید در این صورت بتوانند در قیمت اینترنت برای کاربران کاهش چشمگیری را اعمال کنند.
مدیران تعدادی از شرکت‌ها نیز می‌گویند، دولت باید از آنها حمایت و از فعالیت‌شان پشتیبانی کند چون تعداد زیادی از شرکت‌ها در حال ورشکستگی هستند و تعدادی نیز ورشکست شده‌اند.
پس در این شرایط کاربران نهایی چگونه از تخفیف تعرفه‌ اینترنت استفاده می‌کنند؟ همچنین این سوال وجود دارد که آیا لازم نیست بعد از وعده کاهش تعرفه اینترنت به فکر افزایش کیفیت این خدمت نیز بود؟
در این شرایط محمود خسروی، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت درباره کاهش قیمت اینترنت گفته است که ما درصدد کاهش قیمت اینترنت هستیم و در این زمینه فعالیت‌های لازم را انجام می‌دهیم و اگر بخش خصوصی ادعا دارد که می‌تواند اینترنت و پهنای باند را ارزان‌تر از شرکت ارتباطات زیرساخت وارد کند، باید به بحث کیفیت آن نیز توجه شود زیرا ما می‌خواهیم شبکه بهتر، با امکانات و کیفیت بالاتر و در نتیجه امنیت بیشتری داشته باشیم و هزینه‌های لازم را نیز در این زمینه صرف خواهیم کرد.
به گفته مدیر یک شرکت اینترنتی، مهم‌ترین موضوع در بحث اینترنت برای شرکت‌های فعال در این حوزه هزینه‌ زیاد انتقال است؛ هزینه انتقال دو مگ پهنای باند از یک مرکز مخابراتی به مرکز مخابراتی دیگر حدود 255 هزار تومان می‌شود، از سویی کاهش قیمت اینترنت را داریم، ولی هزینه‌ انتقال آن کاهش نمی‌یابد و در واقع فضایی که مخابرات برای انتقال پهنای باند از یک مرکز به مرکز دیگر اختصاص می‌دهد، گران است.
به گفته فعالان بازار، هر ساله شاهد تورم هستیم و این در حالی است که قیمت اینترنت ثابت مانده و یا کاهش یافته است و از طرفی هزینه شرکت‌ها با توجه به تورم افزایش می‌یابد، بنابراین این سوال وجود دارد که چه کسی باید این خسارت را برای شرکت‌ها جبران کند؟ به‌‌رغم افزایش قیمت‌ها اما این افزایش در اینترنت اعمال نمی‌شود و در این صورت برخی شرکت‌ها مجبورند که خط اینترنت را بین تعدادی بیشتر از حد استاندارد به اشتراک بگذارند که همین موضوع منجر به کاهش سرعت اینترنت برای تعدادی از کاربران شده است.
برخی شرکت‌های اینترنتی معتقدند که این میزان کاهش آنچنان زیاد نیست که بخواهد در کاهش قیمت نهایی اینترنت برای کاربران نهایی تاثیر داشته باشد و از طرفی هزینه‌ پهنای باند بخش کوچکی از هزینه شرکت‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.
به گفته مدیران شرکت‌های اینترنتی، می‌توان گفت که کاهش 20 درصدی قیمت پهنای باند اینترنت با توجه به اینکه حدود یک چهارم هزینه شرکت‌ها را به خود اختصاص می‌دهد، باید حدود 5 درصد برای کاربران کاهش یابد که البته این رقم بسته به شرکت‌ها متفاوت است.
بررسی این موضوع که کاربران نهایی از این کاهش به چه میزان منتفع می‌شوند، برعهده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات است که رگولاتوری نیز در این زمینه تعرفه‌ای تنظیم و به ارایه‌کنندگان خدمات ابلاغ کرد و در این تعرفه‌ها میزان کاهشی که به واسطه این 20 درصد باید برای کاربران نهایی اعمال شود، مشخص شده است و نظارت بر این موضوع هم توسط خود سازمان صورت می‌گیرد، اما چه وقت و چگونه؟

منبع:
آدرس کوتاه شده: