18/10/1403  
 
۱۳۹۰/۰۹/۱۲ ۰۸:۲۸
طبقه بندی:
  • اخبار رسانه ها
  • فرهنگ و جامعه
چچ
نگاهی به قانون جرائم رایانه‌یی در ایران

مراقب ای‌میل‌های ناشناس و چت‌روم‌ها باشید

نگاهی به قانون جرائم رایانه‌یی در ایران

پیشنهاد کارشناسان امنیتی به کاربران این است که هم‌چنان مراقب پست‌های ناشناس، چت‌روم‌ها، حافظه‌های فلش و وب‌سایت‌های مشکوک باشند و سعی کنند روزانه یا هر از چندگاهی از جدیدترین اخبار فناوری اطلاع یابند تا در دام این جرایم قرار نگیرند.

به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات ایسنا، فصل اول قانون جرایم رایانه‌یی کشور به مواردی از جمله‌ جرایم علیه محرمانگی داده‌ها و سیستم‌های رایانه‌یی و مخابراتی با مباحث دسترسی غیرمجاز و شنود غیرمجاز و جاسوسی رایانه‎یی پرداخته است.

هم‌چنین در فصل دوم از جرایم علیه صحت و تمامیت داده‌ها و سیستم‌های رایانه‌یی و مخابراتی با پرداختن به مباحث جعل رایانه‌یی و تخریب و اخلال در داده‌ها یا سیستم‌های رایانه‌یی و مخابراتی سخن گفته شده است.

فصل سوم این قانون هم به سرقت و کلاهبرداری مرتبط با رایانه پرداخته است و این نشان می‌دهد که انواع مختلف جرایم رایانه‌یی همه در یک مورد مشترک هستند و آن هم بهره‌برداری غیرقانونی از فناوری جدید رایانه‌یی و ارتباطات برای فعالیت‌های خلافکارانه است. همان طور که فناوری جدید راهی برای مقابله ارائه می‌دهد، از سوی دیگر هم جنایتکاران از آخرین فناوری‌ها سود می‌برند و همیشه یک گام از سیستم‌های امنیتی جلوترند.

اما اگر بخواهیم کمی دقیق‌تر به این موضوع مهم جرایم رایانه‌یی که به یکی از مشکلات ارتباطات روز تبدیل شده بپردازیم، باید برروی برخی از اصطلاحات رایانه‌یی دقیق‌تر شویم.

یکی از پرکاربردترین اصطلاحات که شاید برای عموم چندان آشنا به نظر نرسد، فیشینگ (Phishing) است که شامل تلاش برای بدست آوردن اطلاعاتی مانند رمز عبور، شناسه عبور و جزئیات کارت اعتباری با جا زدن خود به عنوان یک منبع قابل اعتماد و اطمینان است.

یکی دیگر از این اصطلاحات گروه ویروس‌های رایانه‌یی‌اند که شامل ویروس، کرم، نرم‌افزارهای جاسوسی و... بوده و درحقیقت نرم‌افزارهایی هستند که خود را تکثیر و منتشر می‌کنند و با آلوده کردن رایانه‌های موجود در یک شبکه به آن‌ها صدمه می‌زنند.

ویروس‌ها از طریق فایل‌های سیستم یک شبکه رایانه‌یی، اینترنت یا هر وسیله نقل انتقال اطلاعات مانند حافظه فلش، CD و... وارد رایانه‌های دیگر می‌شوند.

هم‌چنین مورد دیگری که شاید بسیار به گوش رسیده، هویت جعلی است به این معنی که فرد خود را به‌جای شخص دیگری جا می‌زند که این یکی از کلاه‌برداری‌هایی است که به کمک آن پول‌های زیادی ربوده شده و سودهای کلانی نصیب کلاه‌برداران می‌شود.

در این شیوه کلاهبردار خود را به‌جای مالک چیزی جا می‌زند یا از هویت شخص دیگری برای به‌دست آوردن کالا یا خدمات مورد نیاز خود استفاده می‌کند. مهاجرت غیرقانونی، تروریسم و ای‌میل‌های سیاه در زمره این جرائم قرار می‌گیرند.

منبع:
آدرس کوتاه شده: