12/10/1403  
 
۱۳۹۱/۰۶/۰۴ ۱۰:۰۷
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • سیاستگذاری
چچ
انتظار برنامه پنجم توسعه از فناوری اطلاعات

انتظار برنامه پنجم توسعه از فناوری اطلاعات

فصل چهارم برنامه پنجم توسعه با عنوان نظام اداری و مدیریت است که بر اساس بند مربوط به فناوری اطلاعات و ماده 46 آن به منظور بسط خدمات دولت الکترونیک، صنعت فناوری اطلاعات، سواد اطلاعاتی و افزایش بهره‎وری در حوزه‎های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اقدامات ذکر شده انجام می‎شود.

به گزارش سرویس ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،‌ بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است نسبت به ایجاد و توسعه شبکه ملی اطلاعات و مراکز داده داخلی امن و پایدار با پهنای باند مناسب با رعایت موازین شرعی و امنیتی کشور مناسب اقدام و با استفاده از توان و ظرفیت بخش‌های عمومی غیردولتی، خصوصی و تعاونی، امکان دسترسی پرسرعت مبتنی بر توافقنامه سطح خدمات را به صورتی فراهم کند که تا پایان سال دوم کلیه دستگاه‌های اجرایی و واحدهای تابعه و وابسته و تا پایان برنامه، 60 درصد خانوارها و کلیه کسب و کارها بتوانند به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت متصل شوند.

همچنین میزان پهنای باند اینترنت بین‎الملل و شاخص آمادگی الکترونیک و شاخص توسعه دولت الکترونیک باید به گونه‎ای طراحی شود که سرانه پهنای باند و سایر شاخص‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان برنامه در رتبه دوم منطقه قرار گیرد.

حمایت از بخش‌های عمومی غیردولتی، خصوصی و تعاونی در صنعت فناوری اطلاعات کشور به ویژه بخش نرم‎افزار و امنیت هم باید به گونه‎ای ساماندهی شود که سهم این صنعت در تولید ناخالص داخلی در سال آخر برنامه به دو درصد برسد.

آیین‎نامه اجرایی بند الف که مربوط به این مسایل و مشتمل بر حمایت از صنعت فناوری اطلاعات توسط وزارتخانه‎های ارتباطات و فناوری اطلاعات، صنایع و معادن و بازرگانی و معاونت است، ظرف شش ماه اول برنامه تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‎رسد.

بند ب ماده 46 هم ذکر کرده است که کلیه دستگاه‌های اجرائی مکلفند ضمن اتصال به شبکه ملی اطلاعات و توسعه و تکمیل پایگاه‌های اطلاعاتی خود حداکثر تا پایان سال دوم برنامه بر اساس فصل پنجم قانون مدیریت خدمات کشوری اطلاعات خود را در مراکز داده داخلی با رعایت مقررات امنیتی و استانداردهای لازم نگهداری و به‌روزرسانی کنند.

بر اساس آیین‎نامه اجرایی که در شش ماهه اول برنامه توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت اطلاعات و معاونت، تهیه و به تصویب هیأت‎ وزیران خواهد رسید نسبت به تبادل و به اشتراک‎گذاری رایگان اطلاعات به منظور ایجاد سامانه‎های اطلاعاتی و کاهش تولید و نگهداری اطلاعات تکراری در این شبکه با تأمین و حفظ امنیت تولید، پردازش و نگهداری اطلاعات اقدام کنند.

به گزارش ایسنا،‌ وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در ماه گذشته با اشاره به افزایش پهنای باند داخل کشور که امروز با 500 گیگابیت برثانیه، ظرفیت در داخل کشور را تامین کرده است گفت: فکر می‌کنم از نظر تامین زیرساخت‌ها چیزی کم نداشته باشیم.

رضا تقی‌پور با اشاره به مباحث مطرح شده درباره دولت سبز، گفت: با توجه به محورهای تعیین شده درجهت ایجاد و رونق دولت سبز حرکت می‌کنیم؛ در این میان یک بحث دولت الکترونیکی است که خوشبختانه امروز با ایجاد زیرساخت‌های مناسب ایجاد شده توسط این وزارتخانه و همکاری بیشتر دستگاه‌های اجرایی بیش از هزار و 400 خدمت به صورت الکترونیکی ارایه می‌شود.

او ادامه داد: این ظرفیت در کشور بسیار ارزیابی می‌شود و می‌توان گفت به طور کلی یک چهارم از کل خدماتی است که می تواند به صورت الکترونیکی در کشور ارائه شود و همچنین سه چهارم از خدمات یا تقاضاهایی که داریم میسر است تا در این میان هم مردم با فرهنگ توسعه دانش و فرهنگ استفاده از خدمات الکترونیک آشنا شوند و هم دولت و هم دستگاه‌های اجرایی بتوانند با آمادگی داخلی دستگاه‌ها و ارائه خدمات الکترونیک به اهدافشان نزدیک شوند و پیش‌بینی شده این میزان در برنامه پنجم توسعه به 70 درصد برسد.

وی همچنین درباره مصوبه الزام اتصال شبکه‌ی اجرایی بیان کرده بود که شبکه ملی اطلاعات که پیش‌تر به آن پرداخته‌ایم هم به این موضوع پرداخته و این تاکید وزارت است تا پایان برنامه پنجم توسعه که امسال در سال دوم آن هستیم، به این شبکه متصل شوند.

به گفته تقی‌پور تامین امنیت در این فضا بحث مهمی است همچنین از نظر کاهش هزینه‌ها در کشور نقش خواهد شد. تامین پهنای باند مورد نیاز همه دستگاه‌ها در برنامه را داریم که به مرور زمان از سال دوم برنامه پنجم با ایجاد مراکز داده‌های استانی در همه استان‌ها به این کار سرعت بیش‌تری می‌بخشیم.

اما در گزارش ارایه شده از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از عملکرد 34 ماهه خود در این وزارتخانه و در مجلس اعلام شد: هزار و 876 خدمت به صورت الکترونیک در اختیار مردم قرار داده شده همچنین در سال گذشته مبلغ دو هزار و 440 میلیارد تومان را به خزانه وارد کردیم و این مبلغ وایز شده چند ده برابر مبالغ واریز شده در سال‌های ماقبل سال گذشته بوده است.

منبع:
آدرس کوتاه شده: