04/10/1403  
 
۱۳۹۲/۰۴/۲۳ ۱۲:۵۳
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • سیاستگذاری
چچ
آرایش پارلمان بخش خصوصی با حذف قدیمی ها

انتخابات کمیسیون ICT اتاق بازرگانی ایران برگزار شد

آرایش پارلمان بخش خصوصی با حذف قدیمی ها

انتخابات کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات فناوری نوین و کسب و کار دانش بنیان اتاق بازرگانی ایران برگزار شد و نتایج گواه از شکل گیری آرایش جدید هیئت رییسه در نبود اسامی ناآشنا و قدیمی صنف ICT در اتاق میدهد.

به گزارش عصر ارتباط حمیدزضا صالحی از سندیکای صنعت برق در راس این کمیسیون قرار گرفت و دو ضلع دیگر هرم را نیز محمدرضا طلایی به عنوان نائب رییس اول و افشین کلاهی به عنوان نائب رییس دوم تشکیل میدهندتا به مدت دو سال سکان  کشتی کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات فناوری نوین و کسب و کار دانش بنیان را به دست بگیرند. بدین ترتیب مسعود شنتیایی که یکی از باسابقه ترین اعضای صنف فناوری اطلاعات  به شمار میرود از گردونه رقابت حذف شد.
با وجودی که در کمیسیون ICT  اتاق اعضای دانش بنیان فراوانی بیشتری دارند ، اما اعضای فناوری اطلاعات همیشه وزنه سنگین تری محسوب میشدند. در این دوره از کمیسیون اما رعایت انصاف شده و آرای اعضا توانسته آرایش مطلوبی را در هیئت رییسه جدید ایجاد کند تا علاوه براینکه منعکس کننده انتظارات صنف باشد سنگینی کفه به یک سمت نباشد.
اتاق بازرگانی صنلیع و معادن و کشاورزی ایران بر اساس بند (د) ماده 16 قانون تشکیل اتاق در مجموع دارای 18 کمیسیون تخصصی است که اعضای آن نیز از اعضای هیئت نمایندگان اتاق ایران هستند که علاوه بر حوزه تخصصی خود مسائل عمومی اقتصاد کشور و موضوعات بین المللی را مورد نقد و تحلیل قرار داده و در شکل دهی نظرات اتاق بازرگانی ایران به عنوان مشاور سه قوه نقش ایفا میکند.
تعجیل در اجرای قانون بهبود فضای کسب وکار
صالحی با بیان اینکه قصد ورود به حوزه های پایین دستی را نداریم بلکه میخواهیم از مرجعیت اتاق استفاده کنیم تا مطالبات صنف  را به دولت و حاکمیت منتقل کنیم ، گفت: <<به عنوان کمیسیون بالا دستی خواسته های تشکل های پایین دستی را دنبال میکنیم ، اما وارد جزئیات نمیشویم تا استقلال آن تشکل ها را هم حفظ کنیم . بیشتر تلاش میکنیم با توجه به قدرت چانه زنی که در اتاق داریم مشکلات صنف را مرتفع میکنیم و همچنین مطالباتشان را پیگیری کنیم.>>
با وجود این ، صالحی به مشکلات صنعت نرم افزار در کشور اشاره کرد و افزود: ((هنوز حاکمیت نرم افزار را به عنوان یک صنعت نمیشناسند و همین موجب شده تا در برنامه های کمیسیون این مسئله قرار گیردتا توجه مورد نیاز به این صنعت را جلب کنیم . توسعه صنعت ICT در کشور موجب ارز آوری شده و اشتغال زایی را به همراه میاورد.باید نگاه دولت به این صنعت را تغییر دهیم .))
صالحی با اشاره به اینکه در حوزه فناوری اطلاعات ایران از میان 144 کشور رتبه 101 را دارد افزود: ((این در شرایطی است که کشورهایی مانند بحرین ،اردن ،مصر ، قطر و مالزی هم از ما جلوتر هستند.این نشان میدهد به این صنعت در کشور ما بی مهری شده است و اکنون باید از جایگاه اتاق به عنوان مشاور سه قوه استفاده کرد تا این مشکل جبران شود.))
صالحی با ابراز امیدواری از اظهار نظر روحانی در خصوص به جریان انداختن سریع قانون بهبود کسب و کار گفت :((در صورت تعجیل در اجرای آیین نامه های قانون کسب و کار فضای رقابت بهتر میشود و بدون شک بخش خصوصی جان تازه ای خواهد گرفت .در حال حاضر بخش بخش دولتی همه امکانات  را در انحصار خود دارد .امید داریم با روی کار آمدن دولت امید به بخش خصوصی میدان عمل بیشتری داده شود.))
همگرایی تشکل های فناوری اطلاعات
طلایی که ریاست اتحادیه صادر کنندگان نرم افزار را نیز برعهده دارد و مسعود شنتیایی رییس پیشین کمیسیون در ابتدا تمایلی به شرکت در انتخابات نداشتند اما به اصرار هییت رییسه اتاق بازرگانی کاندیدا شدند و سرانجام نیز طلایی توانست کرسی دوم کمیسیون را از آن خود کند.
طلایی با بیان اینکه هیئت رییسه جدید بر همگرایی تشکل های  ICT  تاکیید دارد گفت: ((جلسات کمیسیون های تخصصی اتاق به طور معمول در آخرین یکشنبه سال پس از جلسات نمایندگان برگزار میشود اما ما تصمیم داریم جلسات میان دوره ای برگزار کنیم و از تشکل های مختلف فعال در حوزه دعوت کنیم به عنوان مهمان حضور یابند تا از تمامیی پتانسیل های صنف بهره مند شویم.))
به گفته طلایی با اینکه کمیسیون متشکل از اعضایی در گروه های مختلف از دانش بنیان ها مانند اتحادیه هواوفضا تا فناوری اطلاعاتی ها مانند آزمایشگاه های همکار هستند اما بازهم باید این ها در کنار یکدیگر با مرکزیت اتاق بازرگانی حضور داشته باشند.
افشین کلاهی از سندیکای شرکت های دانش بنیانبه عنوان نائب رییس دوم کمیسیون  ICT اتاق ،با اشاره به دو مجمع دانش بنیان ها و فناوری اطلاعاتی ها گفت:((مجمع تشکل های دانش بنیان و مجمع تشکل های فناوری اطلاعات باید به عنوان بازوی اجرایی کمیسیون فعالیت کند تا به فعال سازی اعضا منجر شود . در واقع این دو مجمع وظیفه کارهای کارشناسی را برعهده دارند. ضمن اینکه تفکیک وظایف میان دو بخش اصلی کمیسیون یعنی فناوری اطلاعات و دانش بنیان ها را برعهده دارند.
همچنین تشکیل این دو مجمعمانع از آن میشود تا یکی در سایه دیگری از یاد برود.))
او افزود ((دولت جدید اعلام کرده که به حرفای بخش خصوصی گوش میدهد و این مسئله امید و ارزش ارزنده ای را در اختیار ما قرار میدهد تا به عنوان پارلمان بخش خصوصی به آنها در جهت منافع صنف مشاوره درست بدهیم.))
به گفته او با انسجام صنفی دیگر نباید به دولت اجازه دهیم بخش خصوصی را متهم به سستی و عدم انسجام کند.
 

منبع:
آدرس کوتاه شده: