06/10/1403  
 
۱۳۹۵/۰۱/۲۹ ۱۱:۴۵
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • صنفی
چچ
قوانین بازرگانی بین‎الملل آماده دوران پسابرجام نیست

عضو شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور

قوانین بازرگانی بین‎الملل آماده دوران پسابرجام نیست

فعالان اقتصادی ایران در صنوف مختلف که از سال‎های اخیر به دلیل تحریم‎ها و افت بازار سرمایه با مشکلات عدیده‎ای به خصوص رکود اقتصادی مواجه شده‏اند، اکنون با به سرانجام رسیدن برجام و افزایش مبادلات تجاری امید تازه‎ای یافته و در تکاپو هستند تا در فرصت به وجود آمده با جذب سرمایه‎گذاری خارجی اقتصاد نیمه جان کشور را دوباره احیا کنند و به کسب و کار خود رونق بخشند. هرچند علی‏رغم رفت و آمدهای هیات‎های تجاری در ماه‏های گذشته، به دلیل آماده نبودن زیرساخت‎ها، هنوز اتفاق خاصی در اقتصاد کشور رخ نداده است، اما صاحبان کسب و کار کماکان خوش‎بین و امیدوارند نیمه دوم سال‎جاری شاهد اتفاقات خوشایندی باشند.

فخری زارع-  در همین راستا، مسوولان سازمان نظام صنفی رایانه‎ای نیز از زمان اجرایی شدن برجام تاکنون تلاش کرده ‏اند تا در قالب هیات‎های اقتصادی کوچک و تخصصی، سرمایه گذاران خارجی را با صنعت IT کشورمان آشنا کنند و جلوی تبلیغات منفی را بگیرند. به همین دلیل برخی از اعضای هیات مدیره اواخر سال 94 سفری به ایرلند کردند و اکنون نیز برای پاره‎ای مذاکرات در عمان به سر می‎برند.

 
یا اکنون، یا هیچ وقت
 عضو شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور و نائب رئیس نظام صنفی رایانه ای استان تهران، پیش از سفر به عمان در مورد وضعیت اقتصادی صنف فناوری اطلاعات در پسابرجام به فناوران گفت: همه فعالان اقتصادی امیدوارند امسال روزهای خوب و پررونقی پیش رو داشته باشند و به عقیده من اگر امسال اتفاق خوبی نیفتد دیگر اتفاق خوبی نخواهد افتاد.
باقربحری افزود: در واقع یا باید امسال دست به دست هم بدهیم تا حرکت مثبتی در کشور شروع شود یا اینکه قبول کنیم اتفاق خاصی نمی‎افتد که این اصلا خوب نیست.
بحری تاکید کرد: قطعا اگر قرار است اتفاقات خوبی در اقتصاد بیفتد از یک ماه دیگر آغاز می‎شود. بنابراین هنوز امیدواری‎های زیادی وجود دارد.
مسئول کمیسیون بین الملل سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور همچنین گفت: بعد از برجام موضوع مهم رفع تحریم‎ها و مسایل بانکی بود. اما هنوز موضوع تحولات و خرید و فروش‎ها با دلار مشکلات و مسایل خاص خود را دارد.
وی توضیح داد: در دوران تحریم، فعالان اقتصادی بیشتر با یورو و یوان کار می‎کردند و مهم‎ترین دغدغه‎اشان دلار بود که این مشکل همچنان وجود دارد.
وی یکی دیگر از مشکلات دوران پسابرجام را تردید شرکت‎های خارجی دانست و گفت: بسیاری از شرکت‎های بزرگ هنوز هم برای سرمایه‎گذاری در ایران تردید دارند و می‎گویند؛ منتظریم.
 
آماده نبودن قوانین و قواعد بازرگانی
بحری در ادامه با بیان اینکه قوانین مربوط به روابط بازرگانی در کشور هنوز مشخص نیست و این موضوع در دوران پسابرجام ما را با مشکل مواجه کرده است،گفت: روابط بازرگانی تجار خارجی مشخص است. اما از این طرف بسیاری از قوانین برای بازرگانان ما شناخته شده نیست.
وی افزود: واقعیت این است که قوانین و قواعد بازرگانی کشور و به خصوص زیرساخت‎های اقتصادی  آمادگی روبط بین‏المللی را ندارد. علتش نیز این است که تاکنون به طور جدی بازرگانی بین‎المللی نداشتیم که به آن فکر شود.
مسئول کمیسیون بین الملل سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور، گفت: در سفری که به ایرلند داشتیم، شرکت‎های ایرلندی تمایل زیادی به همکاری با شرکت‎های ایرانی داشتند اما سوال می‎کردند، چگونه؟
بحری افزود: یکی از خطرناکترین اتفاقات دوران پسابرجام این است که شرکت‎های خارجی علاقه‎مند به سرمایه‏گذاری در ایران عمدتا شرکت‏های بزرگ هستند که در کشور متاسفانه شرکت‎هایی به حد و اندازه آنها نداریم.وی تصریح کرد: در این میان معنی قانون 49 درصد سهم خارجی و 51 درصد سهم ایرانی برعکس می‎شود و شرکت های ایرانی با توجه به توانایی کمتری که دارند زیردست شرکت خارجی خواهند شد و همانند شرکت‎های عربی فقط پول بگیر می‏شوند و این اصلا خوب نیست.
 
سرمایه، آبی روان
مسئول کمیسیون بین الملل سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور، همچنن با تاکید بر اینکه سرمایه مانند آب است و راه خود را پیدا می‎کند، گفت: مهم این است که بتوانیم آب را در ظرف مناسب خود قرار دهیم.
وی در مورد سرمایه‎گذاری در حوزه فناوری اطلاعات گفت: شرکت‎های خارجی می‎توانند در حوزه‎های مختلفی از صنف IT  مانند اپراتورها، FCP، بانکداری الکترونیکی و غیره سرمایه‎گذاری کنند.
وی افزود: متاسفانه بسیاری از سرمایه‎گذاران خارجی تصور درستی از صنعت IT ایران ندارند و سازمان نظام صنفی رایانه‎ای در تلاش است در رایزنی با آنها این تصور غلط را از بین ببرد.
وی گفت: در واقع ما در سفرهای خارجی درصدد هستیم تا شرایط لازم را برای سرمایه‎گذاری خارجی که نیاز کشور هم است، فراهم آوریم.

 انتظار سرمایه‎گذاری شرکت‏های خارجی معتبر 
در همین حال رییس سازمان نظام صنفی رایانه‎ای کشور نیز در مورد ضرورت سرمایه‎گذاری شرکت‏های خارجی در ایران گفت: شرکت‎های خارجی باید برای سرمایه‎گذاری در بازار داخلی حضور داشته باشند، نه اینکه با ورود به بازار کشور، کار را از دست شرکت‎های ایرانی درآورند.
ناصرعلی سعادت به ایرنا گفت: این کار با مدیریت و برنامه ریزی مناسب امکان پذیر است و ما در این راستا گام برمی داریم. 
وی بر لزوم حمایت و پشتیبانی از شرکت‎های بومی تاکید کرد و گفت: شرکت‏های ایرانی که نرم‏افزارهای با کیفیت را تولید می‏کنند، نباید در رقابت با شرکت‏های خارجی دچار مشکل شوند.
سعادت در مورد سفرهای خارجی که برای افزایش مبادلات با شرکت‎های خارجی صورت می‎گیرد، گفت: بیشتر تمرکز ما با سازمان مشابه خودمان در کشورهای مختلف از جمله اروپایی و منطقه است و در سال گذشته مذاکراتی با تعدادی از آنها داشتیم.
وی ادامه داد: با توجه به سفرهای خارجی که تاکنون انجام شده است، به مسایل و مشکلاتی برخوردیم که درصدد برطرف کردن آنها هستیم. برخی از فعالان خارجی تصور می‎کنند که ما از کمترین امکانات هم بی‏بهره هستیم که در این سفرها نسبت به آشنایی آنها با پیشرفت‎های کشور در حوزه ICT اقدام می‏شود. 
 
منبع:
آدرس کوتاه شده: