03/10/1403  
 
۱۴۰۰/۱۱/۱۰ ۱۰:۳۰
طبقه بندی: اخبار رسانه ها
چچ
سرانه چند برابری فضای کاری بخش دولتی، با وجود کمبودهای شدید فعالان بخش خصوصی

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور مطرح کرد:

سرانه چند برابری فضای کاری بخش دولتی، با وجود کمبودهای شدید فعالان بخش خصوصی

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور با تاکید بر ضرورت حمایت دولت از فعالان بخش خصوصی، تامین فضای فیزیکی مورد نیاز آن‌ها از طریق در اختیار گذاشتن فضاهای مازاد دولتی را خواستار شد.

«سیدحسن هاشمی» در گفتگو با دیجیاتو درباره استخدام فارغ‌التحصیلان در کشور در بخش خصوصی گفت: «در حال حاضر از یک سو بیش از ۴۰ درصد فارغ‌التحصیلان دانشگاهی کشور بیکار هستند و از سوی دیگر دولت امکان استخدام این جمعیت جویای کار را ندارد، بنابراین هیچ راهی به جز فعال کردن این نیروی جوان تحصیل کرده در بخش خصوصی وجود ندارد».
او باور دارد که مشارکت گسترده بخش خصوصی می‌تواند وضعیت اقتصادی کشور را بهبود ببخشد: «همه مسئولان کشور بر این باورند که راه حل برون رفت کشور از وضعیت اقتصادی موجود و خروج از بحران‌های آن، مشارکت گسترده بخش خصوصی است، بنابراین دولت باید تمام توان خود را برای تقویت فعالان این بخش به کار بگیرد».

یک تیر و دو نشان
هاشمی ادامه داد: «با توجه با توانمندی شرکت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور، فرصت خوبی برای افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه اکوسیستم و زیرساخت لازم، از جمله توسعه پارک‌های فاوا و کارخانه‌های نوآوری به وجود آمده تا از این طریق بتوانیم، هم ظرفیت جذب نیروی متخصص و تحصیل کرده را بالا ببریم و هم توانمندی شرکت‌های فاوا را افزایش دهیم تا آن‌ها بتوانند نقش بیشتری در حل مشکلات کشور ایفا کنند».

تامین فضای کار؛ یکی از مهمترین مشکلات شرکت‌ها
رئیس سازمان نصر کشور همچنین گفت: «با این وجود در حال حاضر شرکت‌های صنعت فاوا به ویژه شرکت‌های نوپا، با مشکلات عدیده‌ای مواجه‌اند که یکی از مهم‌ترین آن، نداشتن فضای کاری کافی و مناسب است. این مشکل سبب شده بسیاری از فعالان این عرصه قید توسعه کسب و کار خود را بزنند و بعضا در محیط‌های کاری بسیار کوچک فعالیت کنند».
او در ادامه با اشاره به اینکه اگرچه بخشی از این نیاز با ایجاد امکان دورکاری و استفاده از پتانسیل فضای مجازی در حال رفع شدن است، گفت: «شرکت‌های فاوا از این ظرفیت استفاده کرده‌اند، اما تردیدی نیست که توسعه امکانات فیزیکی این شرکت‌ها، نقش بسیار مهم و اثرگذاری در قوی‌تر شدن‌شان خواهد داشت و ثمرات آن نیز نصیب کل کشور خواهد شد».

فضاهای اداری کشور، چند برابر استانداردهای جهان
رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در ادامه گفت: «بخش خصوصی ما در حالی با این مشکل مواجه است که شاهدیم تقریبا اکثر ادارات و سازمان‌های دولتی کشور، فضاهای کاری بسیار وسیع و حتی چندین برابر استانداردهای جهانی را در اختیار دارند، اما اگر بخواهیم نسبت این فضاهای فیزیکی را با کارایی و ضرورت آنها بسنجیم، قطعا برآیند مثبتی نخواهد داشت».
او با بیان اینکه در یک مقایسه‌ ساده، شاهدیم که بسیاری از اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه‌های ما، که روزانه با تعداد زیادی از دانشجویان و نخبگان سر و کار دارند، گفت: «افراد در یک فضای محدود بعضا دو متر در دو متر مشغول به کار هستند و کار خودشان را با بازدهی قابل قبول پیش می‌برند اما اتاق‌های چند ده متری ادارات دولتی، به صورت اختصاصی فقط در اختیار یک یا دو کارمند است که بعضا هیچ ارباب رجوعی هم ندارند و بازدهی کارشان هم مشخص نیست».

تا ۸۰ متر فضای کاری فقط برای یک نفر!
هاشمی همچنین گفت: «طبق آمارهای موجود، استاندارد و سرانه فضای کاری در جهان ۱۱ متر مکعب است، یعنی اگر ارتفاع سقف محیط کاری را سه متر در نظر بگیریم هر کارمند، فضایی کمتر از ۴ مترمربع در اختیار دارد».
او با اشاره به اینکه طبق آخرین گزارش‌های موجود در کشور، برخی مدیران و کارمندان ادارات ما چندین برابر این فضا در اختیارشان است گفت: «بعضا تا ۸۰ متر فضا فقط برای یک نفر اختصاص داده شده است».

وزارت ارتباطات پیشگام شود
هاشمی در ادامه پیشنهادی را هم مطرح کرد و گفت: «پیشنهاد من این است که، عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، که به خوبی به توانمندی‌ها و مشکلات بخش خصوصی فاوا اشراف دارند، در راستای اجرای سیاست‌های حمایتی دولت سیزدهم و گره‌گشایی از مشکلات فعالان اقتصادی، پرچم‌دار یک اتفاق تازه شوند و بخش‌هایی از ساختمان وزارت‌خانه و دیگر سازمان‌ها و ادارات زیرمجموعه وزارت ارتباطات را برای حضور و فعالیت بخش خصوصی فاوا در اختیار آن‌ها قرار دهند تا سنگ بزرگی از پیش پای فعالان نوپای این صنعت برداشته شود».
هاشمی همچنین گفت: «طبیعتا قبل از اجرای این طرح نیاز است وزیر محترم ارتباطات، ابتدا گزارشی از سرانه فضای کاری کارمندان وزارتخانه تحت مدیریت خود ارائه کنند تا کاملا مشخص شود پیشنهاد ما با چه منطق و استدلالی مطرح شده است».

اجرایی شدن مصوبه مجلس از وزارت ارتباطات
هاشمی همچنین با اشاره به قانون «جهش تولید دانش‌بنیان» گفت: «یکی از مواد قابل توجه در این قانون که به تازگی در مجلس به تصویب رسید، تکلیف به استانداران برای واگذاری فضاهای مازاد دستگاه‌های اجرایی جهت استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان است که در همین راستا امیدواریم وزارت ارتباطات در زمینه اجرای این قانون نیز پیشگام باشد و فضاهای مازاد خود را در اختیار شرکت‌های بخش خصوصی صنعت فاوا قرار دهد».

زیرساخت هم‌افزایی نخبگانی را فراهم کنید
هاشمی همچنین با اشاره به مزیت مهم دیگری که واگذاری فضاهای مازاد دولتی به بخش خصوصی دارد، گفت: «در صنعتی مانند فاوا، اتفاقات بزرگ و شگرف، در محیط‌هایی رخ می‌دهد که شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان فاوا در کنار هم حضور دارند، مانند آنچه در سیلیکون‌ولی اتفاق افتاده است».
او همچنین گفت: «در کشورمان این فرصت و ظرفیت را داریم که با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و تامین زیرساخت‌های مورد نیاز آن‌ها، از طریق فعال کردن فضاهای مازاد دولتی، هم‌افزایی میان این شرکت‌ها و نخبگان آن‌ها در محیط‌های کاری مشترک را بیشتر کنیم».
هاشمی با اعلام امیدواری نسبت به این تغییر و تحول گفت: «در صورت تحقق این موضوع، می‌توانیم شاهد رشد چشم‌گیر فضاهایی مانند پارک‌های فناوری و کارخانه‌های نوآوری باشیم و تحول بزرگی را رقم بزنیم که ثمره آن ایجاد موجی از ایده‌پردازی، خلاقیت و نوآوری در کشور خواهد بود».

فرصت یک تحول‌آفرینی در کشور
رئیس سازمان نصر کشور با تاکید بر اینکه بدون شک با این اقدام وزیر ارتباطات، دیگر وزرای دولت سیزدهم نیز به ترویج این فرهنگ و حمایت از بخش خصوصی کمک خواهند کرد، گفت: «باتحقق این موضوع می‌توان امیدوار بود به زودی اتفاق بزرگی در حوزه کسب و کار رقم بخورد و بسیاری از فضاهای مازاد دولتی در اختیار فعالان بخش خصوصی قرار بگیرد».

آدرس کوتاه شده: